Wednesday, 18 July 2012

Menu #3

Salam....:)


Readers kesayangan, Gie jarang update blog....so Gie compilekan menu-menu sepanjang Gie tak update blog dan menu orang berpuasa yang melahap segala makanan yang ada...Astaghfirullah.....

v
v
v
v
v
v


Makaroni goreng timur barat....sesuka hati je kan. Mana taknya sbb ada rempah sup, oregano bagai.




Nasi campur - lauk sayur taugeh goreng dengan asam pedas ikan pari. Teringin sangat makan taugeh, tu yang bangun sahur terajin masak ni....bahagia:)



Nah....burppppppp Nasi Ayam tuan yang makan



Tak cukup dengan nasi ayam......kuih popia ni pun nak menyelit kat perut Gie....Popia segera kodai rakyat, sedap gak, tinggal goreng je then guna sambal nasi ayam tadi tu....haaa kan mudah tu



Yang ni memang nampak sangatlah yang Gie tak buat sendirikan....Murtabak Hafiz, air soya dan tau fu fa...came from pasar tani. Kuah murtabak ni pekat dan yang pasti sedapppppp pada tekak Gie.


Alhamdulillah....Selamat selalu readers!

11 comments:

  1. kihkihkih..wawawa macam2 adooo..buntang mato mak..sedap2nyer..compilation of fofd gitu..ingat lagu jer ade?kiki..awak pinggan kita samerlah mesti dpt sebab beli spagethi&pasta&mac..san remo tu kikiki..wah siap ader cinnamon tu jadi tiang seri..curlast uols!that's good! improvement tu kih3

    ReplyDelete
    Replies
    1. inspiration for Ramadhan wakakaka, of course ler dapat sbb beli brand san remo itu...saya siap mintak nak yg ada gambo sayur2 gitu...tak malu betul....itu ler sesuka hati letak cinnamon

      Delete
    2. alaa takepr awak..kiter yg buat dier kannnn?hik3

      Delete
    3. betulllah...kita yg buat dia...menanges si pasta itew diperlakukan sebegitu....wakakakaka

      Delete
  2. Em...dap..dap..dap..wa..menu cedapnye..dari dapur miss gie.Pinggan san remo tu cantik sgt...pasta timur barat?omg...tak menahan mak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jap2, Gie dah pening, pasta ke makaroni? pencerahan please....

      Delete
    2. Macaroni...typo error..kihkihkih..tp tergolong dlm adik beradik pasta gakla.

      Delete
    3. tq chef for da pencerahan buat mak yg sesuka hati je nak masak ape...ikut tokak den ajo

      Delete
    4. hik3 mac eh..it's still a starch kan? so generally it falls under pasta grouplah kan? a group of pasta that come in a flat, long shapes,curvy, bow ties,ribbons, elbow and so forths..janji semuanyer kumpulan theyols kih3..so pastalah jugak kih3..entah pape je mak repekkan nih! janji mak suke kah3

      Delete
    5. oh begitu ye...tq bagi sirna dalam hidupku....tacing jap...tq uolls2 sekalian alam.....

      Delete