Monday, 10 September 2012

Memori Raya 2012 - Part 2

Salam,

Huhu nak share kejadian hari raya...tak sudah lagi ye pasal raya sampai part 2 pulak. Part 1 di sini.

Adegan-adegan raya...

Adegan-adegan raya adalah berkait dengan...




hahaha tayang lagi kuih-kuih rayaku...


Kuih raya - biskut raya Green peas. Sebelum raya adik bagitau yang stok dah habis so nak tak tukar yang lain. Gie pun mintak Bangkit Hijau. Adik cakap Mambang Hijau ke apa ni. Tergelak mak tau. Entahlah memang minat hijau.



Mak Gie siap pesan yang tahun ni anak-anak tak payah beli biskut raya banyak-banyak. Bukan ape takut tak abis membazir pulak. Tapi tak sangka tahun ni ramai tetamu datang jamah kuih raya je... alamak tak cukup pulak..dan tak sempat nak masak, bahan-bahan pulak kehabisan.... kitorang dah masak banyak hari sebelumnya ingatkan korang nak datang tapi korang kepenatan kot beraya sakan. Maaf ye saudara mara, lain kali kita makan yang best sikit...jangan serik tau datang rumah...:)






Baju Raya - dah lama tak tempah baju kurung sebab beberapa tahun kebelakangan ni beli yang siap je. My mak tak berapa suka sebab selalu beli dan pakai baju-baju tu terlampau besar. Dah la tuannya sedia maklum besar. Akhirnya Gie akur tempah je tahun ni. Memandangkan tahun ni turn beraya di sebelah famili husband, maka mintak tolong adik poslajukan baju-baju yang dah siap ditempah. Gigih adik poskan buat kakak yang tak berpagi raya pertama dengan diorang...huhuhu.



Menu raya - as all of you knew this year hari raya Gie raya di rumah MIL. Menu memang best sampai tak dan nak amik gambo dek perut kebuluq...ish2 buruknya perangai. Ketupat palas dengan rendang meletups MIL, lontong dan Laksa Penang! peh memang berat badan mak bertambah le jawabnya.



Foto raya - ha yang berikut adalah foto-foto raya hambo...



7 comments:

  1. Wah...memori terindah gitu...hahaha..mambang hijau?tu le kuih feberet i oll's..next year leh order lagi,mak nak dtg beraye..he2..jgn mambang tanah sudah..hwa..Ouch..baju raye pun hijau..firas ngan haris sakan nmpaknye.Leh g bawak shopping kat pasaraya borong sakan.kihkih..ok mak,get ready utk mengurangkan karbo selepas ini setelah menjerit perut2 we oll's dgn segala menu hari raye..selamat bersauna..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah cik rossa minat sangat dengan kih mambang hijau...kene gigih lps ni kurangkan karbo...huhuhu

      Delete
  2. huhuhu~
    kenaNgan terIndah...sedara maRa dtg... ^_~

    ReplyDelete