Friday 18 January 2013

K-pap



Walaupun hujung minggu tak pergi kerja tapi otak Gie selalu giat memikirkan menu apa nak buat.

Tangan gatal nak buat sesuatu terutamanya yang masak-masak.

Padahal banyak je kerja lain duk tersusun tunggu giliran disiapkan.

Tapi tang masak jugak yang menenangkan hati walaupun sambil buat ada je tangan-tangan comel nak "menolong".

-------------------

K-pop

But I love k-pap a.k.a karipap

Teringin sangat nak buat sendiri, buat banyak-banyak, letak inti banyak-banyak sampai bam-bam lepas tu frozenkan.

Disebabkan dah buat bam-bam, ingat nak nak makan barang satu or dua ketul je tapi terderhaka kat diet sendiri dah makan berapa ketul tak tahulah pada satu sesi makan-makan.

Gie buat k-pap kentang+ayam sebab tu ja yang ado kat rumah.

Sebenarnya lebih suka inti keledek sebab rasa manis keledek tu sendiri.

Gie try campur lemak sayuran dengan minyak masak, ok jugak rasanya.

Kulit k-pap yang tertebal tu menyebabkan Gie masak lama sikit dengan api perlahan, hasilnya tak menghampakan.

Tapi yang kat gambar tu tergoreng sekejap(tak sabar nak makan, perut dah berkeriukkkkk kekdahnya), lepas tu masuk balik dalam minyak goreng sekejap je lagi 

Layankan tekak...







**karipap=epok-epok

6 comments:

  1. erm makan panas-panas..dengan air milo..angin sepoi-sepoi bahasa..wah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah wah ngan air milo ye...emmm mmg berketul2 la abis jawabnya huhuhu

      Delete
  2. sedappp :D esp yg inti ayam ^^

    btw sy follower baru #47 :) tqqq sudi follow blog sy yg ne http://nurfaezahabdullah1712.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. Wah..k-pap..sedapnye..versi k-pop kah ini.hehhe...bestnye mkn petang2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. berk-pap sambil dgr k-pop kang tak perasan lak berapa ketul dah makan...kuikuikui

      Delete